Τίτλοι:
Σάκης Τζωρτζίδης

Σάκης Τζωρτζίδης

URL Ιστότοπου:

Περισσότεροι ανοιξιάτικοι παγετοί λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το θέμα της αλλαγής του κλίματος και ο μεγαλύτερος αριθμός παγετών της άνοιξης, απασχολεί τους καλλιεργητές τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο. Ενώ οι μέσες θερμοκρασίες αυξάνονται, υπάρχουν μεγαλύτερα άκρα όσον αφορά τα ζεστά και κρύα γεγονότα.

Νέα Ζηλανδία

Οι αμπελοκαλλιεργητές σε ορισμένες περιοχές αναφέρουν μια ταραχώδη έναρξη της νέας περιόδου καλλιέργειας σταφυλιών, ενώ οι προσπάθειες καταπολέμησης του παγετού έχουν ήδη ξεπεράσει αυτές του περασμένου χρόνου.

Σε μια τεχνική βιβλιογραφία MPI του Prof Andrew Sturman et al οι συντάκτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "από την ανάλυση των παρατηρούμενων τάσεων θερμοκρασίας στις αμπελουργικές περιοχές της Νέας Ζηλανδίας από το 1940 προκύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές περιφερειακές διαφορές, με το Marlborough να δείχνει ουσιαστικά μηδενική τάση στη μέση ετήσια θερμοκρασία , αλλά μια τάση αύξησης της ημερήσιας θερμοκρασιακής κλίμακας και της εμφάνισης παγετού τις τελευταίες δεκαετίες. "

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο φοιτητής της Alyssa Ryan, φοιτητής περιβαλλοντικών μελετών, ζήτησε περισσότερα από 500 οινοποιεία σχετικά με τις πεποιθήσεις, τις γνώσεις και τις πηγές πληροφόρησης για την αλλαγή του κλίματος και τα σχέδιά τους για προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος. Στη συνέχεια διεξήγαγε περισσότερες σε βάθος συνεντεύξεις με μερικούς από αυτούς.

Τα οινοποιεία που συνέντευξη ανέφεραν αύξηση του παγετού και του ανέμου, καθώς και έλλειψη νερού. Ωστόσο, πολλά οινοποιεία δεν σχεδιάζουν να προσαρμοστούν στην αλλαγή του κλίματος, αναφέροντας έλλειψη δεδομένων και περιορισμών του προϋπολογισμού.

Ο στόχος της Ryan είναι να εξασφαλίσει ότι τα οινοποιεία της Νέας Ζηλανδίας έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Θα κάνει τις έρευνες του Master να είναι διαθέσιμες στα οινοποιεία που συμμετείχαν και ελπίζει να συνεχίσει σε μια διδακτορική διατριβή όπου μπορεί να ολοκληρώσει κάποια συγκεκριμένα περιφερειακά μοντέλα κλιματολογίας για τη βιομηχανία.

Ο Stu Powell από την Climate Consulting παρέχει τακτικά συμβουλές και τοποθέτηση μηχανών αιολικής ενέργειας για μεγάλους καλλιεργητές στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Οι αποφάσεις σχετικά με την προστασία από τον παγετό μπορούν να γίνουν επιστημονικά. Η επέκταση των οπωρώνων και των αμπελώνων σε ολοένα και πιο απαιτητικά περιβάλλοντα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ποσοτικοποίηση του κινδύνου προτού αναπτυχθεί και εξασφαλίζοντας ότι το μετριασμό του παγετού είναι τοποθετημένο σωστά και είναι αξιόπιστο.

Η Climate Consulting έχει παράσχει λεπτομερείς αναφορές για συγκεκριμένες τοποθεσίες σε πελάτες στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία για πάνω από 18 χρόνια. Ο Stu επιμένει ότι η εφαρμογή της πιο αποτελεσματικής μεθόδου προστασίας από τον παγετό μαζί με τη σωστή τοποθέτηση εξοικονομεί σημαντικά χρήματα και άγχος.

Στις αρχές του περασμένου έτους, οι νεοζηλανδικοί ανεμιστήρες Frost ξεκίνησαν ένα ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους καλλιεργητές να διαχειρίζονται τους αριθμούς τους για να υπολογίζουν την απόδοση της επένδυσης από την εγκατάσταση ανεμιστήρων παγετού.

Αυστραλία

Το Γραφείο Μετεωρολογίας της Αυστραλίας κυκλοφόρησε τους 20 πρώτους περιφερειακούς οδηγούς για τον καιρό και το κλίμα, οι οποίοι θα δώσουν στους καλλιεργητές τον καλύτερο δυνατό οδηγό όσον αφορά τον κίνδυνο του κλίματος και τις ευκαιρίες. Αυτό περιλαμβάνει τον κίνδυνο παγετού καθώς και τις βροχοπτώσεις και τις τάσεις θερμοκρασίας.

Οι αναφορές δείχνουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια, οι παγετοί άνοιξη ήταν πιο συνηθισμένοι και εμφανίζονται αργότερα στις περιοχές NSW Murray και Riverina, καθώς και η βικτοριανή περιοχή Mallee. Τα εσωτερικά μέρη της νοτιοανατολικής Νότιας Αυστραλίας έχουν βιώσει επίσης περισσότερους παγετούς.

Περισσότερες παγωμένες νύχτες τείνουν να συμβαίνουν μέσω ξηρών χειμερινών και ανοιξιάτικων περιόδων όταν η υγρασία του εδάφους είναι χαμηλή και η κάλυψη του νέφους σπάνια.

Ο ερευνητής Patrick Fresne δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και τις επιπτώσεις του στην αυστραλιανή βιομηχανία καλλιέργειας αμυγδάλων. Παρατηρεί ότι παρά την τάση της αύξησης της θερμοκρασίας, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς της Ριβερίνα για τον μήνα Αύγουστο φαίνεται να πέφτουν όλο και χαμηλότερες με την πάροδο των ετών. Τόσο το 2017 όσο και το 2018, ασυνήθιστα κρύες συνθήκες τέλους Αυγούστου είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική ζημιά στην καλλιέργεια πολλών καλλιεργητών αμυγδάλων γύρω από τους Griffith και Hillston.

Σε μια δημοσίευση που δημοσίευσε το CSIRO - "Πρόσφατες αλλαγές στην εμφάνιση του παγετού στη νότια Αυστραλία: επιπτώσεις στον κίνδυνο παραγωγής σιταριού" - η ανάλυση των ερευνητών χρησιμοποιεί κατώφλια θερμοκρασίας οθόνης Stevenson 28ºC ή χαμηλότερα ως δείκτη παγετού στο επίπεδο του εδάφους. αυτό δείχνει ότι σε όλη τη νότια Αυστραλία, παρά την τάση θέρμανσης των 0.178ºC ανά δεκαετία από το 1960, το μήκος του «παγετού» αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 26 ημέρες σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Αυστραλίας σε σύγκριση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο 1960-1990 . Ορισμένες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αυστραλίας βιώνουν τώρα τον τελευταίο παγετό τους κατά μέσο όρο 4 εβδομάδες αργότερα από ό, τι στη δεκαετία του 1960. 

Ανάλυση της παρατηρούμενης ελάχιστης θερμοκρασίας κατέδειξε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών η συχνότητα των συμβάντων ελάχιστης θερμοκρασίας κάτω των 2ºC έχει αυξηθεί και η περίοδος μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας ελάχιστης θερμοκρασίας σε ή κάτω από 2ºC έχει διευρυνθεί.

Ένα άλλο άρθρο - «Μια έρευνα για κάποιες απροσδόκητες αυξήσεις ημερών παγετού στη νότια Αυστραλία» - καταλήγει ότι «οι ημέρες παγετού αυξήθηκαν τον Μάιο στη νοτιοανατολική Αυστραλία καθώς και την άνοιξη σε ορισμένες τοποθεσίες κατά την περίοδο από το 1980 έως το 2011. Το νοτιοανατολικό Αυξήσεις του παγετού στην Αυστραλία συνδέονται στενά με τη μείωση του αριθμού των υγρών ημερών στην περιοχή. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η πρόσφατη τάση αποξήρανσης στη νοτιοανατολική Αυστραλία έχει οδηγήσει σε συχνότερες πολύ κρύες νύχτες και περισσότερες ημέρες παγετού. Στη νοτιοδυτική δυτική Αυστραλία, οι ημέρες παγετού αυξήθηκαν στα τέλη του χειμώνα και την άνοιξη.

Βόρειο ημισφαίριο

Στο βόρειο ημισφαίριο, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει κοστίσει την περιοχή της Σαμπάνης (Γαλλία) πάνω από το 10% της πιθανής συγκομιδής της φέτος. Ενώ οι κύριες ζημιές προκλήθηκαν από καύσωνα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το Γραφείο Σαμπάνης ανέφερε ότι «οι περίοδοι παγετού την άνοιξη κατέστρεψαν ένα ποσοστό μπουμπουκιών».

Παρακολούθηση ανεμιστήρων παγετού Loncel

Ως αδελφική επιχείρηση στους Frost Fans της Νέας Ζηλανδίας και τους Αυστραλούς Frost Fans, η Loncel είναι ο ηγέτης της αγοράς στην παρακολούθηση ανεμιστήρων παγετώνων σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των ανεμιστήρων παγετού που εγκαθίστανται από τους νεοζηλανδικούς ανεμιστήρες Frost και τους αυστραλιανούς Frost Fans καθορίζονται με την επιλογή παρακολούθησης της Loncel. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, οι καλλιεργητές έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τους οπαδούς τους, μαζί με συναγερμούς κειμένου και ιστορικά δεδομένα και γραφήματα σχετικά με τη θερμοκρασία, τις ώρες λειτουργίας και την απόδοση της μηχανής.

Η Loncel βελτιώνει διαρκώς το λογισμικό παρακολούθησης και προστέθηκε πρόσφατα ένα περιφερειακό εργαλείο αναφοράς. Οι ισχυρές γνώσεις είναι πλέον διαθέσιμες σε περιφερειακό επίπεδο, σε επίπεδο συγκεκριμένου χώρου και σε επίπεδο μηχανής. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν δεδομένα ιστορικού και σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον αριθμό των ανεμιστήρων που τρέχουν, τη διάρκεια των παγετώνων και τις θερμοκρασίες του πύργου και του θόλου (αναστροφή θερμοκρασίας).

Τα περιφερειακά δεδομένα δεν είναι μόνο χρήσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες, αλλά και για τους καλλιεργητές που αναζητούν την απόκτηση γης για ανάπτυξη. Μιλώντας με τους [Νεοζηλανδούς Frost Fans / Αυστραλιανούς Frost Fans] όσο το δυνατόν νωρίτερα, μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τον αριθμό παγετώνων και την απαίτηση για προστασία από τον παγετό. Εκτός από την παροχή βοήθειας με τη δέουσα επιμέλεια, μπορούν να βοηθήσουν με τις προτεινόμενες διατάξεις ανεμιστήρων και τις αιτήσεις συγκατάθεσης (εάν απαιτείται) μέχρι την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

 

 

Πηγή

Νέο δυστύχημα με τρακτέρ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας 70χρονος άνδρας στην περιοχή Τσιφούτ Καστέλι στο Ηράκλειο.

Ο άτυχος άνδρας είχε πάει στο χωράφι του όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

 

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα.

Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Χάρακα παρέλαβε τον 70χρονο όμως ήταν ήδη αργά καθώς είχε καταλήξει.

 
 

Βγήκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 -Tι θα πληρώσουμε

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα αναρτηθούν στο Taxisnet μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα δουν διαφορά στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι το σύστημα χρήζει βελτιώσεων και κάθε αλλαγή θα κινείται προς τη δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης για τους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και προς τον στόχο της ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να ενσωματωθούν οι προβλέψεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων.

Παρόλα αυτά, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν από την επόμενη χρονιά κι ως εκ τούτου τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα υπολογίζονται όπως και το 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Καθώς δεν αλλάζει φέτος ο τρόπος υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

  • Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.
  • Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πίνακες για τον υπολογισμό

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2/χλμ), ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

 

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος κυκλοφορίας, ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις τυπικές προβλέψεις.

 

Επισήμως, τα τέλη πληρώνονται το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (δηλαδή 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου).

Ωστόσο, συνηθίζεται να δίνεται παράταση κάποιων ημερών για την καταβολή της οφειλής μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση γίνεται συνήθως τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ή ακόμη και ανήμερα της 31ης Δεκεμβρίου και τυπικά δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συμβεί ή για πόσες μέρες θα δοθεί παράταση.

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) και με τα εξής πρόστιμα:

  • Με το 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • Με το 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο
  • Με 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ

 

Πηγή

Τράπεζες: Αυτές είναι οι προμήθειες που καταργούνται

Tην απαλλαγή από χρεώσεις ανάληψης μετρητών σε νησιά που δεν έχουν παρουσία ανακοίνωσαν σήμερα οι τράπεζες.


Παράλληλα, κάποιες τράπεζες ανακοίνωσαν την κατάργηση και άλλων προμηθειών, όπως για την επανέκδοση κωδικού PIN. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των τραπεζών.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Tράπεζα ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:

 

1. Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Tράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.

2. Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.

3. Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Tράπεζα ενθαρρύνει την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, γεγονός που συνεπάγεται τον περιορισμό χρήσης μετρητών και αποτελεί τάση που παρατηρείται διεθνώς και είναι προς όφελος της επίσημης οικονομίας. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τις χρεώσεις και παράλληλα εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής τους.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ATM) τρίτων Τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ. Το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Tράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:

• Ερώτηση Υπολοίπου

• Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

• Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις, η Τράπεζα επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο οι αναλήψεις όσο και οι προαναφερθείσες εργασίες, παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να επενδύει για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους πελάτες της.

Eurobank

Η Eurobank, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

Συνεκτιμώντας τον θετικό απόηχο της πρωτοβουλίας αυτής, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες της Eurobank έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ανάληψης χρημάτων από τα 966 ΑΤΜ που διαθέτει η Τράπεζα σε όλη την Επικράτεια, καθώς και από τα 657 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank, με άμεση ισχύ από σήμερα Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών.


Alpha Bank


Σε κατάργηση των χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών προχωρά η Alpha Bank σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της Κατάστημα ή ΑΤΜ, απορροφώντας την προμήθεια (Direct Access Fee-DAF) που έχουν καθιερώσει πανευρωπαϊκά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, για τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

"Η εφαρμογή των μηδενικών χρεώσεων θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου και αφορά στα νησιά Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Η Τράπεζα, η οποία σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο Δίκτυο Καταστημάτων στους νησιωτικούς νομούς της χώρας, με την απόφασή της αυτή αναγνωρίζει εμπράκτως την ανάγκη ελάφρυνσης των Πελατών της σε περιοχές όπου δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να επιλέξουν το δικό της Δίκτυο Καταστημάτων ή ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας έναντι των τοπικών κοινωνιών, η Alpha Bank εξετάζει την επέκταση του μέτρου και σε άλλες ακριτικές - απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της πρόσβασης των συναλλασσόμενων στα τραπεζικά δίκτυα, για την ενίσχυση των εναλλακτικών δικτύων και τη μείωση της χρήσης μετρητών.

Η σημερινή απόφαση της Alpha Bank για απορρόφηση του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ έρχεται σε συνέχεια της στήριξης που παρέχει επί σειρά ετών στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, μέσω στοχευμένων Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», έχει ενισχύσει τα τελευταία πέντε χρόνια με ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό τα τοπικά ιατρεία σε 51 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων τα Ψαρά, ο Αγ. Ευστράτιος, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Κάσος, η Θύμαινα, η Τήλος, οι Λειψοί και οι Φούρνοι.

Επίσης, από το 2018 ξεκίνησε να διαθέτει σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό σε δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών (Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία»), ενώ είναι σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως στους σεισμούς σε Κω και Μυτιλήνη και στην πλημμύρα στη Σύμη".

 

Πηγή

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.