Τίτλοι:

Σάκης Τζωρτζίδης

Σάκης Τζωρτζίδης

URL Ιστότοπου:

Βγήκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 -Tι θα πληρώσουμε

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα αναρτηθούν στο Taxisnet μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα δουν διαφορά στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι το σύστημα χρήζει βελτιώσεων και κάθε αλλαγή θα κινείται προς τη δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης για τους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και προς τον στόχο της ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να ενσωματωθούν οι προβλέψεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων.

Παρόλα αυτά, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν από την επόμενη χρονιά κι ως εκ τούτου τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα υπολογίζονται όπως και το 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Καθώς δεν αλλάζει φέτος ο τρόπος υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

  • Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.
  • Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πίνακες για τον υπολογισμό

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2/χλμ), ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

 

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος κυκλοφορίας, ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις τυπικές προβλέψεις.

 

Επισήμως, τα τέλη πληρώνονται το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (δηλαδή 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου).

Ωστόσο, συνηθίζεται να δίνεται παράταση κάποιων ημερών για την καταβολή της οφειλής μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση γίνεται συνήθως τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ή ακόμη και ανήμερα της 31ης Δεκεμβρίου και τυπικά δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συμβεί ή για πόσες μέρες θα δοθεί παράταση.

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) και με τα εξής πρόστιμα:

  • Με το 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • Με το 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο
  • Με 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ

 

Πηγή

Τράπεζες: Αυτές είναι οι προμήθειες που καταργούνται

Tην απαλλαγή από χρεώσεις ανάληψης μετρητών σε νησιά που δεν έχουν παρουσία ανακοίνωσαν σήμερα οι τράπεζες.


Παράλληλα, κάποιες τράπεζες ανακοίνωσαν την κατάργηση και άλλων προμηθειών, όπως για την επανέκδοση κωδικού PIN. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των τραπεζών.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Tράπεζα ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:

 

1. Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Tράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.

2. Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.

3. Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Tράπεζα ενθαρρύνει την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, γεγονός που συνεπάγεται τον περιορισμό χρήσης μετρητών και αποτελεί τάση που παρατηρείται διεθνώς και είναι προς όφελος της επίσημης οικονομίας. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τις χρεώσεις και παράλληλα εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής τους.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ATM) τρίτων Τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ. Το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Tράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:

• Ερώτηση Υπολοίπου

• Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

• Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις, η Τράπεζα επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο οι αναλήψεις όσο και οι προαναφερθείσες εργασίες, παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να επενδύει για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους πελάτες της.

Eurobank

Η Eurobank, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

Συνεκτιμώντας τον θετικό απόηχο της πρωτοβουλίας αυτής, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες της Eurobank έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ανάληψης χρημάτων από τα 966 ΑΤΜ που διαθέτει η Τράπεζα σε όλη την Επικράτεια, καθώς και από τα 657 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank, με άμεση ισχύ από σήμερα Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών.


Alpha Bank


Σε κατάργηση των χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών προχωρά η Alpha Bank σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της Κατάστημα ή ΑΤΜ, απορροφώντας την προμήθεια (Direct Access Fee-DAF) που έχουν καθιερώσει πανευρωπαϊκά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, για τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

"Η εφαρμογή των μηδενικών χρεώσεων θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου και αφορά στα νησιά Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Η Τράπεζα, η οποία σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο Δίκτυο Καταστημάτων στους νησιωτικούς νομούς της χώρας, με την απόφασή της αυτή αναγνωρίζει εμπράκτως την ανάγκη ελάφρυνσης των Πελατών της σε περιοχές όπου δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να επιλέξουν το δικό της Δίκτυο Καταστημάτων ή ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας έναντι των τοπικών κοινωνιών, η Alpha Bank εξετάζει την επέκταση του μέτρου και σε άλλες ακριτικές - απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της πρόσβασης των συναλλασσόμενων στα τραπεζικά δίκτυα, για την ενίσχυση των εναλλακτικών δικτύων και τη μείωση της χρήσης μετρητών.

Η σημερινή απόφαση της Alpha Bank για απορρόφηση του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ έρχεται σε συνέχεια της στήριξης που παρέχει επί σειρά ετών στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, μέσω στοχευμένων Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», έχει ενισχύσει τα τελευταία πέντε χρόνια με ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό τα τοπικά ιατρεία σε 51 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων τα Ψαρά, ο Αγ. Ευστράτιος, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Κάσος, η Θύμαινα, η Τήλος, οι Λειψοί και οι Φούρνοι.

Επίσης, από το 2018 ξεκίνησε να διαθέτει σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό σε δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών (Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία»), ενώ είναι σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως στους σεισμούς σε Κω και Μυτιλήνη και στην πλημμύρα στη Σύμη".

 

Πηγή

Νέα ποικιλία από κόκκινα μήλα με εντυπωσιακή σάρκα

Το Red Moon® είναι ένα μήλο κόκκινης σάρκας που παράγεται και διατίθεται στην αγορά από την Clementi Srl και τη Bio Meran για τη βιολογική και βιοδυναμική παραγωγή και τα Barolli Orchards στην Αυστραλία.

Το Red Moon® είναι ένα πραγματικά νέο προϊόν, ένα eye-catcher , ένα μήλο ικανό να προσελκύσει τον τελικό καταναλωτή και να δημιουργήσει πρόσθετες πωλήσεις. Το Red Moon®, στην πραγματικότητα, δεν ανταγωνίζεται την ήδη γεμάτη κατηγορία μήλων, αλλά είναι ένας άλλος καρπός, όπου αποτελεί ένα συνδυασμό μήλου, μούρων και ροδιού

 Η Red Moon® είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ποικιλία 100% κόκκινου μήλου που παρασκευάζονται στην Ιταλία. Έχουν ήδη φυτευθεί 100 εκτάρια στις πιο κατάλληλες περιοχές  όπως του Alto Adige και του Veneto με τρέχουσα διαθεσιμότητα 1.500 τόνων φέτος.
 
 

Οι 4 πιο κοινές ασθένειες των φυτών

Είναι πάρα πολλές αυτές οι φορές που μια καλλιέργεια εμφανίζει συμπτώματα κακής υγείας. Μέγιστης σημασίας είναι για τον καλλιεργητή να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια και να διορθώσει τη δυσμενή κατάσταση άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα πιθανά αίτια μπορεί να είναι πάρα πολλά.

Προβλήματα θρέψης, άρδευσης, κακών καιρικών συνθηκών, εχθρών αλλά και ασθενειών.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως τα συμπτώματα από πολλά από τα παραπάνω αίτια μοιάζουν μεταξύ τους και συγχέονται πολύ εύκολα. 

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση η σωστή αναγνώριση του προβλήματος.

Σε αυτή τη συζήτηση θα αναφερθούμε στην αναγνώριση των σημαντικότερων ασθενειών:

1. Ωίδιο

oidio

Ένα λευκό επίστρωμα μυκήτων δημιουργείται επάνω στα φυτά το οποίο είναι γνωστό ως Ωίδιο.

Η συγκεκριμένη ασθένεια απομακρύνει όλα τα θρεπτικά συστατικά από το φυτό και τελικά προκαλεί και τη μάρανσή του.

Οι πιο πολλές μυκητολογικές ασθένειες εμφανίζονται λόγω υπερβολικής υγρασίας. Στην περίπτωση όμως του Ωιδίου, αυτό μπορεί να εμφανισθεί και λόγω υπερβολικής ζέστης.

oidio2

Η μετάδοση της ασθένειας γίνεται από φυτό σε φυτό μέσω των σπορίων του μύκητα με τη βοήθεια του ανέμου.

Στην περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσετε μια λευκή επίστρωση η οποία μοιάζει με αλεύρι, να καλύπτει την καλλιέργειά σας, θα πρέπει να αποτρέψετε την εξάπλωσή της. Το τακτικό πότισμα βοηθάει καθώς επίσης και τα κατάλληλα φυοπροστατευτικά προϊόντα.

2. Βακτηριακό κάψιμο

βακτηριακο καψιμο

Το Βακτηριακό κάψιμο είναι μια από τις πιο καταστροφικές ασθένειες των φυτών που προκαλούνται από βακτήρια.

Τα φύλλα μεταχρωματίζονται καφέ και δένδρα ολόκληρα μπορούν να καταστραφούν πλήρως εάν η ασθένεια δεν αντιμετωπισθεί άμεσα.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ασθένειας, τα μολυσμένα φύλλα θα αρχίσουν να γίνονται καφέ, τα κλαδιά και οι βλαστοί αρχικά θα δείχνουν υδαρή και με σκούρο πράσινο χρωματισμό τα οποία γρήγορα γίνονται καστανά, σκουραίνουν-μαυρίζουν και μπορεί να εκκρίνουν κεχριμπαρένιες σταγόνες βακτηριακής εξίδρωσης.

βακτηριακο καψιμο1

Στο τελικό στάδιο παρατηρείται μάρανση και μουμιοποίηση των προσβεβλημένων τμημάτων τα οποία και παραμένουν προσκολλημένα στο δένδρο.

Το Βακτηριακό κάψιμο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και έγκαιρα. Πολύ σημαντική είναι η απομάκρυνση του μολυσμένου φυτικού υλικού το οποίο θα πρέπει να καεί.

3. Μονίλια

monilia

Η συγκεκριμένη ασθένεια επηρεάζει άνθη και καρπούς.

Οι προσβεβλημένοι ιστοί καφετιάζουν, συρρικνώνονται και ξηραίνονται. Συνήθως προσβάλλει ανοικτά άνθη, εισέρχεται αρχικά από τα όργανα που έχει μειωθεί η ζωτικότητα τους, όπως στίγμα ύπερου, ανθήρες ή πέταλα κ.α. και προχωρά προς το ποδίσκο της ταξιανθίας προκαλώντας τη ξήρανση και των άλλων ανθέων.

Οι προσβεβλημένοι ιστοί του άνθους γίνονται καστανοί, συρρικνώνονται και τα άνθη παραμένουν ξηραμένα στο κλαδίσκο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με υγρό καιρό τα προσβεβλημένα μέρη καλύπτονται από τεφροκάστανες εξανθήσεις (κονιδιοφόροι με κονίδια) και τελικά πέφτουν, ενώ σε ξηρές συνθήκες τα προσβεβλημένα, ξηραμένα άνθη παραμένουν προσκολλημένα στο κλαδίσκο. Στους κλαδίσκους σχηματίζονται μικρά, ελλειπτικά, λίγο βυθισμένα έλκη συνήθως κοντά στη βάση των προσβεβλημένων ταξιανθιών.

Η προσβολή των καρπών (Μονίλια καρπών) μπορεί να γίνει από τον μύκητα M. laxa, αλλά συχνότερα γίνεται από το M. fructigena.

Αρχίζει με μία καστανή κυκλική μαλακή κηλίδα, με σαφώς καθορισμένα όρια, συχνά από κάποιο σημείο τραυματισμού τους ή προσβολής από έντομο που μεγαλώνει γρήγορα, προκαλώντας μαλακή σήψη. Σε υγρές συνθήκες πάνω στην επιφάνεια της κηλίδας ή του σκούρου καστανού σηπόμενου τμήματος του καρπού, (που διαχωρίζεται σαφώς από το υγιές), εμφανίζονται τα σποριοδόχεια του μύκητα τα οποία μοιάζουν με πολύ μικρά μαξιλαράκια σε χαρακτηριστική γραμμική διάταξη ομόκεντρων γκριζωπών-κρεμ δακτυλίων – κύκλων, γύρω από το σημείο εισόδου του μύκητα.

Τα πυρηνόκαρπα είναι αυτά που επηρεάζονται ιδιαιτέρως.

Για να αποφευχθεί η καστανή σήψη από τη μόλυνση άλλων τμημάτων, οι καρποί που έχουν προσβληθεί πρέπει να αφαιρεθούν. Επίσης, απαραίτητη είναι η εφαρμογή των κατάλληλων μυκητοκτόνων.

4. Αλτερνάρια

alternaria5

Προσβάλει κυρίως φύλλα και καρπούς καθώς και νεαρούς βλαστούς, ενώ σε περίπτωση έντονης προσβολής προκαλείται εκτεταμένη κηλίδωση των φύλλων με αποτέλεσμα πρόωρη φυλλόπτωση πριν τη συγκομιδή.

Στους καρπούς μπορεί να παρατηρηθούν κηλίδες που ξεκινούν από μόλυνση των φακιδίων ή από μικροτραύματα. Οι κηλίδες είναι αρχικά πολύ μικρές, στρογγυλές, ελαφρά βυθισμένες, σκούρες καφετί έως μαυριδερές και συνήθως έχουν σκούρα περίμετρο-άλω. Με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνουν, μπορεί να συνενώνονται και παράλληλα βυθίζονται εισχωρώντας βαθιά στη σάρκα του καρπού με σήψη κωνοειδούς μορφής, σε βάθος ανάλογο της διαμέτρου τους, ενώ το μαυριδερό κέντρο τους ξηραίνεται.

αλτερναρια1

Στους βλαστούς μπορεί να έχουμε στρογγυλά, καφετί-μαυριδερά στίγματα-κηλίδες που βυθίζονται και αργότερα σχίζονται περιφερειακά, ενώ μπορεί να έχουμε και ξήρανση της κορυφής του βλαστού.

Απαραίτητη η έγκαιρη καταπολέμηση της ασθένειας με τα κατάλληλα μυκητοκτόνα ειδικά τις υγρές περιόδους υψηλού κινδύνου.

 

 

Πηγή

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.